Lego Micro Scale Zak End --San Diego Comic-Con 2013 Exclusief
SUPER COLLECBindenBLE DRAGON BALL PLUSH TRennenKS (GOKU spas; ; S VRIEND) 1996 BNIB, OS. Super Image Moable Jojo Bizarre Adventure gevecht Tide Caesar Antonio Zeppelin
or some toned down Aristocrat influenced outfitFun fact: Only now I realise that Gentlemen’s League is actually incorrect English

De reis begon op 3 juni met een heerlijk weekje op Aruba waar we weer van onze kleinzoontjes Sije en Boris hebben kunnen genieten. Extra veel van Boris omdat hij de waterpokken had en niet naar school mocht en omdat Eva moest werken hebben we dus de rest van de (school)week van zijn gezelschap genoten. Op 8 juni hebben we hun vijfde verjaardag gevierd met veel kadootjes!

Op 10 juni zijn we naar New York gevlogen en onze intrek genomen in het LIC hotel in Queens, vlak naast Manhattan en de metro op 150 meter van het hotel. Met onze zeven dagen metro-kaart was het prima te doen, in een kwartiertje op Times Square.
New York hebben we in vier dagen bekeken, van zaterdag tot woensdag. Men zegt wel dat Amerika het land is van ‘Hope and Glory’ maar ik denk dat ze eigenlijk ‘Hope on Glory’ bedoelen. We vonden de stad vies, het onderhoud van de metro achtergebleven en op veel plaatsen stonk het naar urine. Bijna geen roltrappen in de metro en als je wat ouder wordt zoals ik, mis je die dingen echt wel. Zeker als je op de heenweg naar het hotel met vier koffers een aantal trappen op moet….

Central Park was een verademing te opzichte van de drukte in de stad.
We hebben de baseball wedstrijd tussen de New York Yankees tegen de Baltimore Orioles bezocht in het Yankee Stadium en de volgende dag nog op het Observation Deck van het Rockefeller Centre naar de skyline gekeken.

En natuurlijk een boottrip langs het Vrijheidsbeeld!
De laatste dag wat gewandeld langs de High Line, een niet meer in gebruik zijnde spoorlijn waar men een parkje van gemaakt heeft.

Leuke stad maar geen spijt dat we woensdag de camper op kunnen gaan halen.

Camper – Woensdag 14 juni
De Road Bear camper stond voor ons klaar in Middletown, zo’n zestig kilometer van New York City.

 

Het openbaar vervoer is goed geregeld maar zoals gezegd was het met vier koffers niet makkelijk om met de metro te reizen.
Vandaar dat we hebben besloten om de koffers in het hotel te laten staan om ze later op de dag met de camper te gaan ophalen. Leek een goed idee.
Het verkeer in New York is nogal druk. Er zijn veel tolwegen en -bruggen en daar hadden we niet op gerekend. De Washington Bridge bijvoorbeeld kostte 42 dollar, mede omdat we een camper hadden met een vierwielige achteras. Op zoveel hadden we niet gerekend en dachten al met een groot probleem geconfronteerd te worden. Je kunt nergens met een creditcard betalen dus…..
Gelukkig schijnt het vaker voor te komen. Op mijn antwoord dat we niet zoveel cash hadden zij de lokettist dat we dan maar zonder te betalen door konden rijden… Poeh!

De reis naar het hotel kostte al met al bijna vier uren. Iets later dan gepland kwamen we uiteindelijk bij de eerste gereserveerde camping bij Madison aan.
Maar lekker, zelf weer een potje koken!

DE MUPPET SHOW VAN DR. BUNSEN manIEF PALISADE serie 1 Figuur MUPPETS 2002 nieuwThe Real Ghostbusters SEALED Ecto 3 Auto RARE German doos Variation Kenner 1986

Donderdag 15 juni
Omdat we hier twee nachten blijven hebben we geen haast. Lekker de hele dag aan het strand, cache zoeken, winkelen bij T.J. Maxx en verder niets…

Simpsons InteracBindenve Simpsons Kitchen Homer Muumuu MIBThe Smurfs Figures massa, Figure doos

Vrijdag 16 juni
Op weg naar Cape Cod, camping in de buurt van Boston omdat we de volgende dag Boston wilden bezoeken. Onderweg een hotdog tent bezocht in Providence (Rhode Island) daar zouden de beste Hot Wieners van heel Amerika gemaakt worden….  we waren blij dat we ze op hadden … brrr… niet aan ons besteed.

Daarna weer even gewinkeld bij Walmart.

Thomas vrienden Track Master Railways systeem Thomas bij Elsbridge Station.

 

Zaterdag 17 juni
Met de trein naar Boston, toch nog wel een uur rijden. Boston is een erg leuke stad, doet een beetje Europees aan en toevallig was er die dag een Sail parade met …. Twee Nederlands driemasters, de Europa en de Oosterschelde.
De Freedom trail door de stad gelopen, een vestje bij de Primark voor Conny gekocht (want het was in het begin best wel frisjes) en verder genoten van wat de stad te bieden heeft. Oude gebouwen in de schaduw van nieuwe kolossen. Goede herinneringen aan Boston!

Zondag 18 juni
Volgens plan was het de bedoeling om vandaag naar het Acadia National Park te rijden maar de afstand is te groot met een camper voor een dag (~500 km). Een tussenstop ingelast in Durban/Freeport en op de weg daar naar toe kwamen we ͞toevallig͟ langs het Premium Outlet Center in Merrimack. Leuke dingen gekocht!

Maandag 19 juni
Aangekomen in Bar Harbor (nabij het Acadia National Park) via een mooie en rustige route langs de kust. Dit is het meest noordelijk gelegen punt van onze reis. Het is hier fris en de weerberichten doen elkaar tegensprekende voorspellingen. Maar eens kijken wat het morgen wordt.

Vrijdag 23 juni
Op weg naar Montreal in Canada! Bij de grens stond een aardige rij te wachten op toelating tot Canada.
Toen we aan de beurt waren, vroeg de douanier onder andere of we kampvuurhout bij ons hadden. Zoals je van eerlijke mensen mag verwachten vertelden we dat we inderdaad nog een bosje hout in de camper hadden liggen.
Dat eerlijkheid niet altijd loont bleek nu wel weer. We moesten aan de kant en terug naar de US om het hout daar achter te laten. Schijnt dat ze bang zijn voor parasieten in de boomschors. Dus terug in de file naar de US, het hout in een dorpje net over de grens achterlaten en weer terug in de file naar Canada.
Deze keer voeg de douanier niet of we kampvuurhout bij ons hadden. Slecht getroffen dus de eerste keer.
Overnacht bij de Walmart in Montréal.

Zaterdag 24 juni
’s Ochtends naar het Biodôme, Montréal Biodome geweest. Was leuk!

Tot onze verassing was het in Canada feest, men viert de dag van St Jean Baptist, Johannes de Doper speelgoed Story 1998 Holiday Hero Buzz Lichtyear speciaal editie Christmas Phrases. Dit is de nationale feestdag van Canada en iedereen heeft vrij. Het is gezellig druk in de stad en er wordt een parade gehouden om het verleden te herinneren. Leonard Cohen, geboren en gestorven in Montréal, kwam ook nog even langs.

Dinsdag 27 juni
In de Train Track Table Playset Play Set Kinds Houten Train Jongens Christmas gift in de staat New York liggen diverse staatsparken, de bekendste daarvan is Watkins Glen State Park. Het park ligt in een 60 meter diepe kloof die tijdens de ijstijd door een gletsjer in de rotsen is uitgeslepen. Op de bodem van de kloof stroomt Glen Creek, over een afstand van 3 kilometer gaat het water hier 120 meter naar beneden via een reeks van 19 watervallen en stroomversnellingen.

De Finger Lakes liggen in een hele groene omgeving, ook wij ervoeren dat het hier bovengemiddeld regent. Mooi voor de plantjes, maar wij zijn geen plantjes..

Nog even geluncht in het plaatsje Ithaca, leuk plaatsje en lekker gegeten.

Woensdag 28 juni
Aangekomen in Lancaster, het gebied van de URAKUspeelgoedS gevulde beer Teddy Bear America schattig beer dier, morgen staat een ritje in een authentieke Amish Buggy op het programma. Het is hier weer lekker weer, driehonderd kilometer beneden de Finger Lakes!

Donderdag 29 juni
We hebben bij de Walmart gestaan. Als je geen gebruik maakt van de faciliteiten van een KOA is dit een prima alternatief. Tot een uur of elf heb je nog wat verkeer op het parkeerterrein maar daarna is het rustig tot de volgende morgen.

De volgende morgen wilde de auto niet starten, de accu was leeg. Bleek dat de parkeerverlichting de hele nacht had aangestaan…. (Dom, maar als je niet de deur aan de bestuurderskant gebruikt om uit te stappen, hoor je ook het belletje niet dat waarschuwt voor de verlichting).
De Road Bear hulpdienst gebeld en na enige tijd kwam er iemand van de Ford garage met een quick starter.
Met een uurtje vertraging konden we op weg naar Gebruikt Scooby Doo gemak Twin afmeting With Gloednieuwe Sheet Safari, de Amish familie die een Buggy Ride attractie aanbood. Leuk ritje met nog een paar mensen in een oude kar met een voor ons onverstaanbaar mompelende  Amish voerman.
Onderweg geluncht bij Cracker Barrel, leuke tent!

Daarna naar de Marshall gegaan waar ik dit stukje op de parkeerplaats zit te typen, wachtend totdat Conny terugkomt.
Vanavond weer bij de Walmart en morgen op weg naar Washington, kijken of Trump thuis is.

Vrijdag 30 juni
We blijven 3 nachten op de Capitol KOA, een kleine 50 kilometer van Washington. Ze hebben shuttle die ons vlak voor het Capitool afzet en aan het eind van de dag weer ophaalt. Het is een mooie KOA maar de plek die we toegewezen gekregen hebben ligt nogal schuin zodat we eerst het hoofdeinde van het bed maar omgedraaid hebben en daarna nog bij elke beweging naar beneden gleden. ’s Morgens werden we aan het voeteneind wakker!

jaar 1990 Tonka SUPER BATTAN PLAYSET Die Cast Play Set Joker in BOX
Wit models wm9020-William Marshal CAV.Engels XIV 90mm wit Meta
Houten Thomas de Train Sodor Signal huis, Trains Track

Zaterdag 1 juli
We gaan twee keer naar Washington. Vandaag om de monumenten te bezoeken en over mall te lopen. Het was een beetje bewolkte dag maar wel drukkend warm, rond de 35 graden. Eerst het Capitool op de foto gezet en daarna naar het Smithsonian Airspace Museum.  3D film over een reis door de ruimte gezien.
Daarna naar de Obelisk, het Witte Huis en Victoria’s Secret. Met de Metro terug naar het Capitool waar inmiddels een enorme hoosbui aan de gang was. Gelukkig kunnen schuilen totdat de shuttle ons weer ophaalde.

Leuk B&B gevonden (Marvel Camouflage Captain America Logo Ma 1 Blouson maat L) Mooi plekje, niet direct aan het strand maar wel heel gezellig. Rietgedekte huisjes, beetje primitief maar …. Ze hebben hier zelfs Amaretto! Direct na aankomst even naar het strand gereden voor een eerste indruk, mooie zonsondergang!
Morgen rijden we door naar Boquete, in de bergen. Het is in Las Lagas zo rond de 32 graden, in Boquete is het veel kouder omdat het in de bergen ligt. Morgen vertel ik wel of de gebreide onderbroek goede diensten heeft bewezen…

Maar eerst nog even het begin van de volgende dag. We waren nog even naar het strand gereden voor een paar uurtjes zon. Werden we zomaar uitgenodigd om aan het beach golf toernooi mee te doen! Het ging nergens om maar het was wel leuk. Dat het nergens om ging, gaf wel een goed gevoel, we bakten er niets van! Rond drie uur op weg naar Boquete gegaan.